MediaWatch

Ministerium lancerer kampagne op mod sluk for tusindvis af seeres tv-signal

Et frekvensbånd skal bruges til et nyt formål fra april, og det vil få betydning for et stort antal tv-seere. Kampagne fra Kulturministeriet skal oplyse de berørte seere om, hvordan de skal forholde sig.

Foto: Thomas Borberg

En lang række danske tv-seere særligt med ældre fjernsyn kan fra slutningen af marts risikere at miste tv-signalet, og det vil Kulturministeriet gøre noget ved med en ny oplysningskampagne.

Forklaringen på den potentielle sorte skærm for op mod 150.000 danskere er, at det såkaldte 700 MHz-frekvensbånd skifter funktion. I dag bruges det til at udsende antenne-tv, men skal fra april bruges til at forbedre dækningen med bredbånd og mobilt bredbånd. Og det betyder, at seere, der får deres tv-signal via frekvensbåndet, skal tage affære, hvis de fortsat vil kunne modtage signal.

"Derfor er man nødsaget til at opgradere udsendelsesteknologien til en ny signaltype, så alt antenne-tv bliver udsendt via nye signaler kaldet DVB-T2. Her bliver ældre fjernsyn – typisk fra før 2012 – ramt. Disse typer fjernsyn kan som regel ikke vise det nye DVB-T2-signal," skriver Kulturministeriet i en meddelelse.

Kampagnen, som skal oplyse de berørte tv-seere, har fået navnet "Sort signal" og består blandt andet af hjemmesiden sortsignal.dk, ligesom Kulturministeriet har oprettet en hotline, som seere kan ringe til og få rådgivning.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere