MediaWatch

DR får kritik for at satse på reality

I januar havde DR premiere på fire nye realityformater om blandt andet forkælede unge, kvinder i Dubai og cougarjagt. Det får kritik fra flere kanter, som mener, at public service-stationen satser for meget på reality for at lokke seerne til.

Foto: Uffe Weng/DR

Det er ikke kun på kommercielle tv-kanaler som Paradise-hjemstedet TV3, der bliver vist reality-tv i dag. Alene i januar har DR haft premiere på fire nye reality-serier, og nu får public service-stationen kritik for at bevæge sig for langt væk fra public service-forpligtelserne og satse på letbenet reality for at lokke seerne til kanalen. Det skriver både Berlingske og Politiken.

"Mange af DRs programmer ligner nogle formater, vi kender fra de kommercielle kanaler i Danmark – primært Discovery og Nents kanaler. Det er lidt farligt for DR at sætte for meget fokus på de her formater, for det var en af de ting, de blev slagtet for ved seneste medieforlig, hvor de blev bedt om at rette ind og fokusere mindre på publikumsleflen og mere på servicedelen," siger Jakob Isak Nielsen, lektor i medievidenskab på Aarhus Universitet, til Berlingske.

Lisbeth Langwadt, programchef i DR Medier, afviser kritikken og skriver i en mail til Berlingske, at programmerne ikke kun er lavet for at skabe fascination, men også har et samfundsmæssigt lag.

"De problematikker, programmerne beskæftiger sig med, er en samtalestarter til vigtige debatter. DR's programmer skal favne bredt, og der skal være noget for alle, og derfor skal man også huske at se på proportionerne, hvor den her type programmer kun er et lille udsnit af DR's samlede billede," skriver hun.

De fire programmer, der i januar havde premiere er "Fars Pige", "Dubais danske damer", "Familien Asbæk" og "Cougarjagt – ung mand søger moden kvinde".

Reality skal hjælpe TV 2 Play med at holde på kunderne til sommer 

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs