MediaWatch

Seertallene falder drastisk for DR3 efter lukning af flow-kanal

Siden DR lukkede ungekanalen DR3 på flow-tv for udelukkende at lade den leve digitalt, har kanalen styrtblødt seere. Kun 7 pct. lagde ugentligt vejen forbi kanalen i årets indledning.

Som en del af DR's store spareplan besluttede stationen i 2018, at ungekanalerne DR3 og DR Ultra skulle lukkes som flow-kanaler og udelukkende nyde en digital eksistens fra årsskiftet til 2020. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Før nytår kunne DR3 bryste sig af, at 31 pct. ugentligt lagde vejen forbi kanalen. Dén andel er faldet til 7 pct. i den første måned af det nye år, efter DR3 er lukket på flow-tv og nu kun eksisterer som streamingtilbud, skriver Journalisten på baggrund af en opgørelse fra Kantar Gallup.

"Det havde vi regnet med, og derfor er vi heller ikke overrasket over tallene. Det ligger nogenlunde som forventet," lyder reaktionen fra DR's mediedirektør, Henriette Marienlund, over for fagbladet.

DR3 var ét af de tre tv-tilbud, som DR lukkede som flow-kanaler i begyndelsen af 2020. De to andre var DR Ultra, der ligesom DR3 lever videre på streamingtjenesten DRTV, og DR K, der er smeltet sammen med DR2.

Dermed har DR tre flow-tv-kanaler tilbage: DR1, DR2 og børnekanalen DR Ramasjang. Kanallukningerne kan også aflæses i DR's samlede andel af flow-tv-seningen, har MediaWatch tidligere beskrevet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere