MediaWatch

Filminstituttet vil kræve grønt regnskab fra støttemodtagere

Et grønt regnskab kan blive et krav for at modtage støtte fra Det Danske Filminstitut inden for få år, siger instituttets direktør.

Foto: Flemming Krogh/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

For at mindske filmproduktioners aftryk på klimaet har Filminstituttet planer om at stille krav til støttemodtagere om bæredygtighed. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Ifølge instituttets direktør, Claus Laddegaard, drejer det sig om et såkaldt grønt regnskab, som skal vise, at bæredygtighed er tænkt ind i produktionsplanerne for den kommende film, for at den kan modtage støtte fra Filminstituttet til udvikling og produktion.

"Det bliver ikke i morgen, at vi indfører krav om et grønt regnskab, men mit gæt er, at det er noget, vi ser inden for en overkommelig fremtid. Der er tale om få år," siger Claus Ladegaard.

Ifølge Filmmagasinet Ekko er der også andre grønne tiltag på vej i filmindustrien. Fx arbejder erhvervsalliancen Vision Denmark på et oplysningsprojekt ved navn "Bæredygtig Filmproduktion" i samarbejde med Producentforeningen, Filminstituttet, DR, TV 2 og brancheforeningerne. Projektet skal hjælpe filmproducenter med at planlægge deres produktioner mere bæredygtigt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere