MediaWatch

Minister varmer op til ny kompensation for privatkopiering

Efter flere års tilløb vil kulturministeren nu indkalde til forhandlinger om den såkaldte blankmedieordning. Der er brug for "en ny og mere tidssvarende ordning," lyder det fra ministeren.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den nuværende ordning er ikke tidssvarende, og der skal nye regler på bordet. Sådan lyder det fra kulturminister Rasmus Prehn (S), der vil indkalde til nye forhandlinger om blankmedieordningen, i en meddelelse.

Ordningen er sat i verden for at kompensere skabere af blandt andet musik og film for privates lovlige kopiering af indhold. I dag tager reglerne blandt andet udgangspunkt i en afgift på blanke CD'er og DVD'er, men forbrugsvanerne er ændret, siden reglerne blev lavet, lyder det fra ministeren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs