MediaWatch

Studiechef forlader Filmskolen

Endnu en ledende figur forlader Den Danske Filmskole, kort efter skolens rektor blev skiftet ud.

Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix
Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Søren Friis Møller, studiechef hos Den Danske Filmskole, forlader sit job. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Han bekæfter sin afgang i en sms til mediet, men ønsker ikke at uddybe, hvad der ligger bag hans fratræden. Søren Friis Møllers exit fra Filmskolen kommer et par uger efter, at rektor Vinca Wiedemann fratådte sin stilling. Konstitueret på rektorposten er Bo Damgaard, der blandt andet har været direktør for Filmfyn.

"Søren er stoppet, og han har arbejdet topprofessionelt og loyalt i skolens tidligere ledelse. Han har arbejdet meget med at forberede den kommende akkreditering, styrke vidensproduktionen og lave den pædagogiske tilrettelæggelse. Det arbejde fortsætter, men jeg er i gang med at skaffe ro og rum og fortolke den retning, som skolen skal have. I den sammenhæng er vi blevet enige om, at det vil være fornuftigt at slutte Sørens arbejde. Så det er efter gensidig aftale," siger Bo Damgaard til Filmmagasinet Ekko.

Afskeden med Søren Friis Møller kommer efter en længere periode med utilfredshed med Filmskolens ledelse. Den bunder blandt andet i, at de studerende på skolen stiller sig kritiske over for ændringer i tilrettelæggelsen af uddannelsen. Senest fik uroen ny næring, da Arne Bro, leder af dokumentarlinjen, i november blev sendt hjem.

Rektor på Filmskolen stopper efter kritik

Elever om rektorafgang: ”Vi er blevet hørt”

Leder på filmskolen er blevet sendt hjem

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere