MediaWatch

Generaldirektør tæller ned til kanallukninger: "DR's indhold skal rage mere op"

DR lukker nichekanaler og får to hovedindgange fra nytår – DR1 og streamingtjenesten DRTV. Det er en af de største ændringer i DR i mange år og stiller nye krav til indholdet, siger generaldirektør.

Foto: Emma Sejersen

Lukningen af DRK, DR3 og DR Ultra som traditionelle flow-kanaler fra nytår stiller nye krav til DR's indhold, som tv-seerne fremover skal lære at finde på streamingtjenesten DRTV.

Overgangen markerer et hamskifte for DR, lød det fra generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der foldede ændringerne ud på et pressemøde i DR i dag, onsdag.

"Der er tale om markante ændringer. Den politisk vedtagne reduktion af DR på 20 pct. betyder, at kanaler lukker eller bliver til digitale tilbud, og at mange programmer vil lukke i 2020. Det vil påvirke mange danskere, der vil opleve at miste noget, de holder af, og at de skal ændre vaner. Hos DR betyder det også, at vi skal blive endnu skarpere på vores indhold. At det skal rage op. Have noget på hjertet. Og altid have en klar værdi for brugerne," siger Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse.

Samtidig med lukningen af de tre nichekanaler bliver DR mere digitalt. Både DR3 og DR Ultra rykker som bekendt ind på streamingtjenesten DRTV, der sammen med hovedkanalen DR1 bliver de to hovedindgange til DR's indhold. Samtidig får DR2 en selvstændig digital tilstedeværelse, når flere samfunds- og kulturprogrammer bliver målrettet streamere på DRTV under navnet DR2+.

Radiokanal lukker

På radiosiden bliver der også lagt mere vægt på de digitale tilbud i form af podcasts. Samtidig lukker radiokanalen P7 Mix. De to kanaler stod oprindeligt til at lukke fra nytår, men fik med en ekstra politisk bevilling i efteråret på 15 mio. kr. udskudt lukningen med et år.

Blandt det indhold, der næste år skal markere DR og give værdi for public sevice-pengene, er temaer om dansk natur og historie.

I et samarbejde med Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer sender DR bl.a. serien "Vilde Vidunderlige Danmark". Derudover indleder DR året med en serie om "Frederik d. 9" og markerer 100-året for Danmarks genforening med Sønderjylland med serien "Grænseland". Derudover venter bl.a. en dokumentar om Scandinavian Star, der er skabt i samarbejde med Politiken.

Samtidig er en række programmer på vej, som alene er produceret til streaming på det "nye" DR3 på DRTV. Det gælder bl.a. ungdomsdramaet "Noia", der er skrevet af Camilla Ramonn og får premiere 1. januar, pg programserien "Pludselig boede jeg hos Sussi og Leo", der får premiere i foråret.

Ændringerne i DR har været undervejs, siden DR sidste år blev pålagt at spare 20 pct. som en del af en politisk aftale i foråret 2018 mellem den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti. Første fase af besparelserne blev præsenteret sidste efterår og indeholder en beskæring af DR's udgifter med 420 mio. kr. frem mod 2021.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere