MediaWatch

Medie: Franske medier lægger kursen mod højre

Flere nyhedskanaler i Frankrig giver mere sendetid til programmer og værter med en politisk højreorientering, lyder vurderingen fra professor.

Foto: Philippe Wojazer/Reuters/Ritzau Scanpix

Når man tænder for franske nyhedskanaler på tv, er der i dag større chance for, at enten værten eller programmet har en højreorienteret slagside, end for få år siden. Det konkluderer det franske medie Médiapart, som har gennemgået det yderste højres repræsentation i mediebilledet, skriver Politiken.

Det er blandt andet kanalen CNews, der er en del af Canal+, samt LCI, der ejes af Frankrigs største tv-station TF1, der bliver fremhævet som havende lagt kursen skarpt til højre baseret på valg af kommentatorer og vinkler på emner såsom klimakrisen, indvandrere og seksuelle mindretal, skriver Politiken.

Ifølge Philippe Breton, professor i statskundskab og kommunikation på universitetet i Strasbourg, er højredrejningen i mediebilledet tydelig og udspringer af, at nyhedskanalerne ellers minder om hinanden i et hårdt konkurrencemarkedet.

"Deres store problem er, at de ligner hinanden. De lever stort set af debatter, der er relativt få reportager, og især CNews har svært ved at eksistere. Så de vælger noget, som skaber opmærksomhed, og som får seerne til at vælge netop den kanal," konstaterer Philippe Breton.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs