MediaWatch

Flere antenneforeninger vil ud af aftaler med Yousee på grund af tv-krig

Yousee og Discovery har ikke kunnet finde hinanden i tv-konflikt. Det er et slag i solar plexus for antenneforeningerne, lyder det fra landsformand for Forenede Danske Antenneanlæg. Flere medlemmer vil nu ud af deres aftaler med Yousee.

Foto: Uffe Weng/TDC

Der bliver ikke landet en aftale mellem Yousee og Discovery inden nytår, meddelte Yousee onsdag. Konflikten fortsætter og ender ifølge Forenede Danske Antenneanlæg (FDA) med at tromle både kunder og antenneforeninger, skriver Politiken.

FDA repræsenterer 195 antenneanlæg med tilsammen 190.000 husstande med omkring 500.000 tv-seere. Landsformand Thomas Bak kalder konflikten et "slag i solar plexus" for foreningerne, fordi det forringer deres mulighed for at give et bredt udvalg af tv-kanaler til seerne. Derfor har flere af FDA's medlemmer henvendt sig til landsformanden med ønske om at bryde deres aftaler med Yousee.

"Problemet er, at mange antenneforeninger har indgået aftaler med op til fem års bindingsperioder, før den her konflikt begyndte. Min egen forening fornyede for eksempel aftalen i 2016, så lige nu er vi ved at undersøge, hvad foreningernes juridiske muligheder reelt er," siger Thomas Bak til Politiken.

Han har derfor taget kontakt til Kammeradvokaten, der vurderer, at forbrugeraftaleloven også gælder antenneforeninger. Det betyder, at foreningerne kan opsige deres aftaler med få måneders varsel uanset bindingsperiode.

Thomas Bak har tidligere anslået over for MediaWatch at i alt 400.000-500.000 husstande får deres tv-signal gennem en antenneforening, når man tæller de foreninger og anlæg med, som ikke er medlem af FDA.

De strandede forhandlinger mellem Yousee og Discovery betyder, at Discoverys 11 kanaler fra nytår ikke længere vil være tilgængelige for Yousees tv-kunder. Distributøren er landets største med omkring 1,2 mio. husstande som kunder.

Farvel til Discovery kan få antenneforeninger til at kræve nye Yousee-kontrakter

Yousee-konflikt vil påvirke hele tv-markedet

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere