MediaWatch

TV 2 køber rettighederne til at vise dansk HBO-serie

Den første danske tv-serie fra HBO Nordic vil også blive vist på TV 2, efter stationen har købt rettighederne til serien. Serien opfylder dermed krav fra Public Service Puljen, som har støttet serien med tocifret millionbeløb.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Senest ét år efter at den kommende danske HBO Nordic-serie "Erobreren", har premiere på streamingtjenesten, vil den også blive vist til TV 2's seere. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Tv-selskabet har købt rettighederne til serien, der bliver den første danske produktion fra HBO's hænder, fortæller TV 2's fiktionschef, Katrine Vogelsang, til mediet.

Produktionen af serien har fået 21 mio. kr. i støtte fra Public Service Pujen. Og blandt de krav, der følger med støtten, er, at tv-serien skal vises på en kanal, der er tilgængelig for minimum halvdelen af befolkningen, senest 12 måneder efter premieredagen. Dét har TV 2 altså købt sig rettigheden til. Katrine Vogensang afviser, at serien efter op mod et års liggetid på HBO Nordic skulle miste sin aktualitet.

"Sammenfaldet imellem HBO's profil og TV 2 er ikke den største i verden. Derfor vil vi gerne stille serien til rådighed for en masse mennesker, som ikke har abonnement på HBO," siger hun til Filmmagasinet Ekko.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere