Radikale: DR skal skånes for flere besparelser

I de forestående medieforhandlinger bliver det en førsteprioritet for De Radikale at komme DR i møde og bremse de resterende besparelser i huset, siger medieordfører.  
Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

De Radikale vil rulle fase to af besparelserne i DR tilbage som en del af en ny medieaftale. Det siger partiets medieordfører Jens Rohde i et interview til Journalisten.

DR tog sidste år hul på en fremtid med et 20 pct. mindre budget, som årets medieaftale påbød public service-stationen, og gennemførte nedskæringer for 420 mio. kr. Tilbage står et beløb på godt 255 mio. kr., som DR i et mediepolitisk udspil har ønsket, at den nye regering slår en streg over. Og det er Radikale med på.

"Jeg har ikke hørt et ønske fra DR om at annullere de besparelser, som de har effektueret – ud over med P6 og P8 – men jeg hører et naturligt ønske om at få annulleret de besparelser, som ellers skal træde i kraft. Og dem har jeg givet mig selv en bunden opgave i at finde," siger Jens Rohde til fagbladet.

De Radikale har for nylig fremlagt et udspil til næste års finanslov. Her fremgår det, at partiet vil øremærke 50 mio. kr. til at styrke public service, som skal finansieres via en ny skat på streamingtjenester.

Forhandlingerne om et nyt medieforlig går efter planen i gang i begyndelsen af 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også