MediaWatch

Filmbranchen: Akut mangel på arbejdskraft

Streamingtjenester presser efterspørgslen efter arbejdskraft i vejret. Claus Ladegaard, direktør på Det Danske Filminstitut, foreslår i Politiken Søndag, at optaget på Filmskolen fordobles næste gang, der bliver optaget elever.

Foto: Jens Dresling

Der er så meget gang i den danske filmbranche, at en lang række aktører nu melder om akut mangel på arbejdskraft i branchen. Det skriver Politiken Søndag.

"Uanset om det er film eller tv-serier, vi støtter, kan vi se, at der hele tiden er kapacitetsproblemer. Produktioner, der er klar til at blive sat i gang, må udsættes, fordi man ikke kan skaffe den rigtige arbejdskraft," siger Claus Ladegaard, direktør på Det Danske Filminstitut.

Han mener, at optaget på Filmskolen bør fordobles næste gang, der bliver optaget elever.

De mest eftertragtede scenografer, klippere og fotografer kan i dag stort set vælge og vrage, hvad de vil lave. De har ofte to eller tre tilbud om serier eller film på hånden, og efterspørgslen på filmarbejdere er så stor, at det giver flaskehalsproblemer, skriver avisen.

Det er internationale streamingtjenester som bl.a. Netflix og HBO, der presser efterspørgslen efter arbejdskraft i vejret. 

Ifølge Politikens oplysninger er der i 2019 gang i produktionen af mindst 20 nye danske tv-serier, foruden de serier som DR og TV 2 har på vej.

Medier: Instruktør optager i hemmelighed stor film på Lolland

Teaterchef står i spidsen for nyt fynsk produktionsselskab

”Jeg mener sådan set ikke, mediemarkedet vil lide skade af, at man skrotter hele medieforliget og starter på en frisk"

 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs