MediaWatch

Discovery henter ny programdirektør fra Xee

Tidligere kanalchef for DR1 og nuværende kanalchef for Yousee og Fox' tv- og streamingkanal Xee skifter fra nytår til direktørjob hos Discovery Networks.

Pil Gundelach Brandstrup tiltræder jobbet som programdirektør hos Discovery Networks 1. januar 2020. | Foto: Agnete Schlichtkrull

Midt i en tilspidset kamp med Yousee om kanaldistribution gafler Discovery Networks tv-kræfter fra Yousees nye tv-kanal Xee.

Discovery har således ansat ny programdirektør i skikkelse af Pil Gundelach Brandstrup. Det oplyser Discovery i en pressemeddelelse.

Hun kommer fra et job som kanalchef hos Xee, som hun har haft mindre end et år. Yousee og Fox søsatte i fællesskab kanalen i begyndelsen af 2019. Tidligere har Pil Gundelach Brandstrup været ansat som bl.a. kanalchef hos DR1 og haft ledende stillinger hos TV 2 i Norge og TV3-kanalerne. Hun har desuden arbejdet i produktionsbranchen for bl.a. Blu og Strix.

"Det her er en drømmeansættelse for os. Pil har omfattende erfaring fra både produktionsbranchen og som programdirektør i flere tv-huse. Ikke bare har hun et godt øje for kvalitet, hun er også en virkelig dygtig strateg," siger Christian Kemp, adm. direktør for Discovery Networks i Danmark, i meddelelsen.

Pil Gundelach Brandstrup var ansat hos DR frem til efteråret 2018, hvor hun forlod selskabet i forbindelse med den spare- og udviklingsplan, som DR præsenterede. I november blev hun præsenteret som kanalchef for Xee. Og hun tiltræder hos Discovery Networks ved årsskiftet.

"Discovery repræsenterer noget helt unikt i det danske tv-marked. De har både en meget stærk lokal forankring her i Danmark, samtidig med at de har et stort netværk af resourcer og kompetencer internationalt. Det giver mig som programdirektør muligheden for at sætte et utroligt stærkt tilbud sammen til seerne, bestående af både dansk kvalitetsindhold, sport og international krimi og serier," siger Pil Gundelach Brandstrup i meddelelsen.

Programchef stopper

Posten som programdirektør hos Discovery var indtil foråret besat af Anne Garlichs, der skiftede til DR.

Samtidig med udnævnelsen af Pil Gundelach Brandstrup som ny programdirektør forlader Katrine Herforth Discovery, hvor hun har titel af programchef. Hun vil fremover være selvstændig konsulent og vil fortsat være tilknyttet Discovery som ekstern konsulent.

"Jeg ærgrer mig selvfølgelig over, Katrine har valgt at sige op. Samtidig vil jeg gerne sige tak for en stor indsats gennem det seneste halvandet år, hvor Katrine har været med på en spændende rejse. Hun har i dén grad har været med til at løfte vores programmer og indhold. Samtidig respekterer jeg også Katrines beslutning og ser frem til, at vi sammen fortsat kan udvikle gode, danske lokalproduktioner til vores kanaler og Dplay, og som har ført til, at vi lige nu har afsluttet det bedste tredje kvartal i flere år på Kanal 5," siger Christian Kemp i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs