MediaWatch

DR-dokumentarists opsigelse skaber usikkerhed om dokumentar

En DR-dokumentar om unge kriminielle med anden etnisk baggrund hænger i en tynd tråd, efter dokumentaristen bag har sagt op.

Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

DR-dokumentaristen Poul-Erik Heilbuth har efter 42 års ansættelse indgivet sin opsigelse i DR, skriver Berlingske. Poul-Erik Heilbuths forlader DR inden færdiggørelsen af sin seneste dokumentar med titlen "Gangster", der går tæt på unge kriminelle med anden etnisk baggrund end dansk i Albertslund, og som ifølge Berlingske skulle være vist i oktober.

Ifølge avisen skyldes dokumentaristens beslutning en konflikt med ledelsen i DR Nyheder om arbejdet med dokumentaren, som har fået ham til at tvivle på opbakningen til hans arbejde. En efterfølgende udredning har dog ikke ført til nogen kritik af Poul-Erik Heilbuth og hans arbejde, siger Henrik Friis Vilmar, fællestillidsrepræsentant for alle journalister i DR.

"Det er pokkers ærgerligt, at den film ikke bliver lavet færdig og vist; det er et stort tab, både for de medarbejdere, der har brugt tid og kræfter på projektet, og for DR. Der har været megen god dialog med ledelsen på det seneste. Og dér, hvor jeg har kritik af nogen i denne sag, har jeg sagt det – og siger det – direkte til dem. Det er ikke noget, jeg tager i pressen," siger Henrik Friis Vilmar til Berlingske.

Nyhedschef i DR Nyheder, Thomas Falbe, ønsker ikke at kommentere "konkrete personaleforhold", men siger, at DR "sætter barren højt for at sikre, at journalistiske standarder, etik og chefgodkendelse af metoder er på plads". Han vil ikke avise, at dokumentaren alligevel kommer på skærmen.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs