MediaWatch

NENT og Filmnation henter leder af fælles britisk joint venture

Kristie Macdonald skal stå i spidsen for joint venture, som NENT og amerikansk produktionsselskab står bag på britisk grund.

Kristie Macdonald tiltræder sit nyt job i november. Foto: PR/NENT

Nordic Entertainment Group (NENT) og amerikanske Filmnation meddelte tidligere på året, at de to parter skabte et joint venture med base i Storbritannien. Som kreativ direktør for den fælles indsats er ansat Kristie Macdonald, oplyser NENT i en pressemeddelelse.

Hun får titel af kreativ direktør og kommer fra et job med en tilsvarende jobtitel hos produktionsselskabet Expectation. Kristie Macdonald har tidligere arbejdet for World Productions, der er ejet af ITV Studios.

"Hendes udnævnelse gør os i stand til at bringe endnu mere underholdning af høj kvalitet til vores nordiske streamingtjeneste Viaplay og til publikum rundt om i verden," siger Jakob Mejlhede Andersen, der fra 1. oktober får titel af adm. direktør for NENT Studios UK, i meddelelsen.

Joint venturet skal udvikle, producere og finansiere drama-tv-indhold med et globalt sigte. Som et led i partnerskabet får NENT forkøbsret til de nordiske rettigheder til de produktioner, som kommer ud af de fælles aktiviteter, der vil operere under Filmnations brand.

Kristie Macdonald tiltræder i november.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere