MediaWatch

Direktør forlader Copenhagen Film Fund

Copenhagen Film Funds første og eneste direktør stopper i slutningen af året og har fået nyt direktørjob i produktionsbranchen.

Thomas Gammeltoft, direktør, Copenhagen Film Fund. | Foto: Helle Moos

Thomas Gammeltoft, direktør for Copenhagen Film Fund siden stiftelsen i 2013, forlader sit job ved udgangen af året. Det oplyser Copenhagen Film Fund i en pressemeddelelse.

Den afgående direktør skifter i stedet til en stilling som kreativ direktør hos Sweet Chili Entertainment, der bl.a. arbejder med finansiering og distribution af film. Thomas Gammeltoft har ud over direktørposten i Copenhagen Film Fund også været med at til at løbe gang i udviklingsprojektet Vision Denmark, der samler aktører inden for bl.a. spil, film, tv og animation.

Han peger på, at finanseringen af fondens arbejde er blevet vanskeligere.

"Jeg har været begunstiget af et lille team af yderst kvalificerede medarbejdere, en fantastisk formand samt til alle tider en kompetent bestyrelse, der har sikret et langt træk for at gøre København og Hovedstadsregionen interessant, både hvad angår optagelser, digitalt efterarbejde og mulig finansiering. Desværre har det holdt hårdt i år, hvor de politiske vinde har peget mod større og større regionalisering og udlægning til vest. Men til gengæld har vi så fået arbejdet en national alliance frem, som kan kæmpe på vegne af hele Danmark og også København," siger Thomas Gammeltoft i meddelelsen.

Udlægningen til vest, som filmfondsdirektøren påpeger, kom bl.a. til udtryk i sidste års filmforlig. Her blev støtten til de to filmfonde Filmfyn og Den Vestdanske Filmpulje øget.

Jørgen Ramskov, formand for Copenhagen Film Fund, udtaler, at bestyrelsen nu går i gang med at finde Thomas Gammeltofts afløser.

"Thomas har gjort et kæmpearbejde for at skabe opmærksomhed om branchens meget store potentiale som både erhverv og kulturskaber. Hovedstadsområdet har alle muligheder for at blive et kraftcenter for produktion af tv, film og spil med masser af arbejdspladser og vækst. Men det kræver en fortsat aktiv økonomisk opbakning fra især Københavns Kommune, hvis potentialet skal indfris," siger formanden i meddelelsen.

Den afgående direktør vil fortsat have kontakt med både Copenhagen Film Fund og Vision Denmark. Han vil således fortsat i 2020 være medlem af en styregruppe, der arbejder med politisk udvikling under de to parter.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs