MediaWatch

BBC lægger tekst-tv i graven efter nytår

Britiske BBC trækker i begyndelsen af 2020 stikket til sit tekst-tv for at fokusere kræfterne på de øvrige nyhedstjenester.

Foto: Andrew Winning/Reuters/Ritzau Scanpix

Fra nytår vil briternes "red button" – som BBC's tekst-tv bliver kaldt i Storbritannien – være fortid. Det skriver BBC ifølge Berlingske.

"Fra det tidlige 2020 vil seerne ikke længere kunne tilgå de tekstbaserede udgaver af BBC News og BBC Sport ved at trykke på den røde knap," siger en talsmand for BBC..

Årsagen lyder, at BBC er nødt til at skabe balance i de ressourcer, som bruges på at vedligeholde og udvikle tekst-tv og behovet for at opdatere stationens systemer for at give folk endnu bedre internetbaserede tjenester. BBC leverer fortsat nyheder på nettet, på sine mobilapps og på tv-kanalen BBC News Channel.

BBC åbnede sit tekst-tv for 45 år siden. Det danske tekst-tv hos DR er fyldt 36 år og bliver brugt mindst en gang om ugen af hver fjerde dansker. Sidste år forsøgte DR at få lov til at lukke tekst-tv som del af stationens store spare- og strategiplan, men det fik DR politisk nej til af hensyn til de ældre brugere af tekst-tv.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs