MediaWatch

BBC lægger tekst-tv i graven efter nytår

Britiske BBC trækker i begyndelsen af 2020 stikket til sit tekst-tv for at fokusere kræfterne på de øvrige nyhedstjenester.

Foto: Andrew Winning/Reuters/Ritzau Scanpix

Fra nytår vil briternes "red button" – som BBC's tekst-tv bliver kaldt i Storbritannien – være fortid. Det skriver BBC ifølge Berlingske.

"Fra det tidlige 2020 vil seerne ikke længere kunne tilgå de tekstbaserede udgaver af BBC News og BBC Sport ved at trykke på den røde knap," siger en talsmand for BBC..

Årsagen lyder, at BBC er nødt til at skabe balance i de ressourcer, som bruges på at vedligeholde og udvikle tekst-tv og behovet for at opdatere stationens systemer for at give folk endnu bedre internetbaserede tjenester. BBC leverer fortsat nyheder på nettet, på sine mobilapps og på tv-kanalen BBC News Channel.

BBC åbnede sit tekst-tv for 45 år siden. Det danske tekst-tv hos DR er fyldt 36 år og bliver brugt mindst en gang om ugen af hver fjerde dansker. Sidste år forsøgte DR at få lov til at lukke tekst-tv som del af stationens store spare- og strategiplan, men det fik DR politisk nej til af hensyn til de ældre brugere af tekst-tv.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs