MediaWatch

TV 2 får kritik for indslag om Britta Nielsen-sagen

Det var ikke inden for den presseetiske skive, at TV 2 opsøgte og efterfølgende bragte interview med en af døtrene til den svindelanklagede Britta Nielsen, selvom hun havde modsat sig det, mener Pressenævnet.

Foto: Finn Frandsen

TV 2 gik unødigt tæt på i et indslag i dækningen af svindelsagen for millioner af kroner i Socialstyrelsen, som den tidligere ansatte Britta Nielsen er anklaget for. Det mener Pressenævnet, der har udtalt kritik af TV 2.

I et indslag opsøgte TV 2 en af Britta Nielsens døtre på dennes bopæl for med skjulte optagelser at spørge ind til en række pengeoverførsler fra Britta Nielsen.

Det har udløst en klage til Pressenævnet, fordi TV 2 bragte optagelserne, selvom datteren afviste at kommentere og henviste til sin advokat.

Pressenævnet giver medhold i klagen over, at indslaget blev bragt, fordi det ikke var nødvendigt for at belyse historien.

"Nævnet fandt, at oplysningen om overførsler af store pengebeløb har offentlig interesse, men nævnet fandt imidlertid ikke, at oplysningerne, som blev tilvejebragt via de skjulte optagelser, havde bragt sådanne nye oplysninger til sagen, at TV 2 havde dokumenteret, at det var berettiget til at bringe dem uden samtykke. Nævnet udtalte derfor kritik af TV 2," skriver nævnet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere