MediaWatch

DR ansætter ny viden- og tech-korrespondent

Efter redaktørstilling hos Altinget og en årrække hos udenlandske medier vender Henrik Moltke tilbage til DR som viden- og tech-korrespondent.

Henrik Moltke tiltræder sit nye job som viden- og tech-korrespondent hos DR 1. november. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Henrik Moltke bliver fra 1. november viden- og tech-korrespondent hos DR. Det oplyser hans kommende arbejdsgiver i en pressemeddelelse.

Den nye DR-korrespondent kommer fra Altinget, hvor han for kort tid siden blev hyret som redaktør for Altinget Digital og Altinget Forskning. Forinden har Henrik Moltke i en årrække været journalist i udlandet bl.a. hos The Intercept, New York Times, Propublica og Süddeutsche Zeitung. I Danmark har han tidligere været journalist hos Information samt hos DR's "Orientering" og det nu hedengangne "Harddisken".

I sit nye job vil Henrik Moltke være tilknyttet erhvervs- og økonomiredaktionen i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter og desuden samarbejde med andre dele af DR, herunder DR's distrikter og DR Viden, der har til huse i Aalborg.

"Teknologi og videnskab har været en rød tråd gennem alt, hvad jeg har lavet som journalist. Det er noget, der berører os alle, og det glæder jeg mig til at tage helt ned på jorden og aflevere til seerne," siger Henrik Moltke i meddelelsen.

Korrespondentstillingen har stået ledig siden siden februar, hvor Carsten Nielsen, der sidste år var udlånt til DR Nyheder og korrespondentstillingen, begyndte på P1-programmet "Så vidt vi ved".

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs