MediaWatch

Instruktør bag DR3-serie rykker filmproduktion til Fyn for at få støtte

Den regionale filmfond Filmfyn er hovedårsagen til, at instruktøren Anna Emma Haudal flytter produktionen af sin kommende spillefilm fra Nordvestsjælland til Fyn.

Instruktøren Anna Emma Haudal, der har sine rødder i Odsherred, står bl.a. bag DR3-serien "Doggystyle" Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke med Nordvestsjælland som bagtæppe, at instruktøren Anna Emma Haudal, der bl.a. har instrueret DR3-serien "Doggystyle", optager sin første spillefilm.

Muligheden for at få støtte fra den regionale filmfond Filmfyn får instruktøren til at flytte produktionen fra Odsherred til Fyn, skriver Kulturmonitor og sn.dk.

Filmholdet har haft to optagedage i Odsherred, hvor holdet brugte 893.000 produktionskroner lokalt. Men fordi der ikke er mulighed for at få produktionsstøtte på Sjælland som på Fyn, trækker filmholdet - og omsætningen til lokalområdet - nu længere vest på. Det ærgrer instruktøren, der efterlyser en sjællandsk pendant til Filmfyn.

"Fonden FilmFyn har et krav om, at man som film-produktion skal bruge dobbelt så mange penge rundt på Fyn under optagelserne, som man kan få i støtte fra filmfonden. Så der bliver tilført mange penge til lokalområdet på den måde," siger Anna Emma Haudal til sn.dk.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere