MediaWatch

Analytiker: Apple får svært ved at true Netflix og HBO

Det bliver op ad bakke for Apples kommende streamingtjeneste i et marked, hvor konkurrenterne både har større bagkatalog og bedre position, mener analytiker.

Apple vil både have indkøbt indhold på hylderne og originale serier som den futuristiske "See" | Foto: Stephen Lam/Reuters/Ritzau Scanpix

Apple stempler til november ind på streamingmarkedet med lanceringen af Apple TV+, der er prissat til 39 kr. månedligt.

Men selvom prisen er lav, og Apple i forvejen er inde i mange stuer med tv-boksen Apple TV, bliver det ingen nem rejse at erobre markedsandele, vurderer medieanalytiker Claus Bülow Christensen over for DR Nyheder.

"Når man ser overordnet på streaming-markedet, bliver det svært at rokke ved de altdominerende giganter, som er Netflix og HBO. Netflix sidder på over 50 procent af de danske husstande, har et kæmpe bagkatalog af titler og bruger omkring 12 milliarder dollars på årsbasis på at producere og købe indhold," siger Claus Bülow Christensen til DR.

Han ser Disneys kommende streamingtjeneste Disney+, der kommer på markedet i november i USA, som en langt større udfordring for spillere som Netflix og HBO. Det skyldes ikke mindst Disneys store bibliotek af blockbustere som Star Wars og Marvel.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs