MediaWatch

Streamingtjenester sender britiske producenter forbi milliard-milepæl

Udenlandske investeringer i indhold fik omsætningen hos uafhængige britiske produktionsselskaber til at krydse milepæl i 2018.

Billede fra Netflix-serien "The Crown". | Foto: Alex Bailey/AP/Ritzau Scanpix

Uafhængige britiske produktionsselskaber omsatte sidste år for over 3 mia. pund, svarende til 25 mia. kr., og det skyldes især, at udenlandske streamingtjenester bruger flere penge på indhold. Det skriver Financial Times.

Mediet skriver, at udenlandske selskabers indkøb hos de britiske produktionsselskaber er blevet tæt på fordoblet i løbet af fire år frem til 2018. Ifølge Pact, som er en britisk brancheorganisation for produktionsselskaber, stod streamingtjenester for 40 pct. af den udenlandske omsætning på 962 mio. pund sidste år.

"Der er en umættelig efterspørgsel efter godt indhold og mennesker, som kan producere det i den kvalitet, som brugerne ønsker," siger John MacVay, direktør for Pact, til Financial Times.

Blandt de serier, der er rullet over skærmene hos streamingtjenester de seneste år med britisk afsæt, er "The Crown" og "Black Mirror".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs