MediaWatch

TV 2 Øst får påbud af Arbejdstilsynet efter episoder med krænkende handlinger

Den regionale tv-station TV 2 Øst har fået et påbud fra Arbejdstilsynet på baggrund af flere tilfælde, hvor medarbejdere bl.a. har oplevet at blive hængt ud på Facebook. Direktør er overrasket.

Adm. direktør Vagn Petersen fra TV 2 Øst, der dækker Region Sjælland Foto: TV 2 Øst

En række grænseoverskridende episoder blandt medarbejderne på TV 2 Øst, der har fundet sted over de seneste to-tre år, får Arbejdstilsynet til at give regionalstationen et påbud. Det skriver A4 Arbejdsmiljø, der har fået aktindsigt i Arbejdstilsynets afgørelse.

Flere ansatte har ifølge afgørelsen bl.a. berettet om, at kolleger er blevet hængt ud på TV 2 Østs Facebook-side, og at de mener, at andre kolleger gemt bag falske Facebook-profiler står bag. Samtidig er der beretninger om grænseoverskridende billeder, der er blevet lagt ud på en intern Facebook-gruppe uden den enkeltes samtykke. TV 2 Østs direktør, Vagn Petersen, bekræfter, at tv-stationen har fået et påbud, men siger, at det kommer bag på ham.

"Jeg kan bekræfte, at vi har fået et sådan påbud, og selv om det har overrasket både medarbejdere og ledelse, håndterer vi det naturligvis. Men det er et internt anliggende, og derfor har jeg ikke yderligere bemærkninger," skriver Vagn Petersen i et mailsvar.

Tillidsrepræsentant Lisbet Carlsen siger til A4 Arbejdsmiljø, at hun ikke mener, hændelserne er udtryk for en krænkelseskultur på arbejdspladsen, men anerkender kollegernes oplevelser. TV 2 Øst har frem til midten af april 2020 til at rette op og efterkomme påbuddet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere