MediaWatch

Danske Netflix-leverandører: Fordelene ved samarbejdet opvejer ulemperne

Tv Festival: Producenterne bag to danske originalproduktioner til Netflix løfter sløret for fordele og ulemper ved at få et pitch igennem hos streaminggiganten – og hvordan de bar sig ad.

Scene fra Netflix-serien "The Rain", som er produceret af danske Miso Film. | Foto: Netflix

Betalingen sker til tiden, green light kommer hurtigere, der er kun én kunde at forholde sig til, og rygter om algoritmer er kun en myte. Til gengæld skal man være forberedt på en anderledes betalingsmodel, end man måske er vant til, og udviklingsstøtte skal man finde andetsteds.

Sådan lyder nogle af de fordele og ulemper, som de danske produktionsselskaber Miso Film og Plus Pictures har oplevet i samarbejdet med den amerikanske streamingtjeneste Netflix. Miso Film og Plus Pictures har solgt henholdsvis tre sæsoner af "The Rain" og dokumentaren "Amanda Knox" til Netflix og er de første danske producenter, som har indgået et samarbejde om at producere originalt indhold til streamingtjenesten. Plus Pictures arbejder i øjeblikket på sin anden dokumentarfilm til Netflix.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs