MediaWatch

DR flytter politisk talkshow til DR1 og skifter vært

"Det Politiske Talkshow", der er født på DR2, afløser programmet "Borgen Indefra" i aftenfladen på DR1. Samtidig skifter programmet vært.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/ DR

DR2-programmet "Det Politiske Talkshow" rykker til DR1, hvor det bliver et af de fire faste aktualitetsprogrammer, der følger efter TV Avisen kl. 22 fra mandag til torsdag.

Samtidig stopper Mette Vibe Utzon som vært på programmet, den rolle overtager tidligere USA-korrespondent for DR, Johannes Langkilde. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DR

Programmet, der som noget nyt vil blive sendt live, afløser "Borgen indefra" på DR1, der blev lukket i foråret. Konceptet, hvor politikere inviteres ind for at vende ugens politiske begivenheder, ændres der ikke på, siger Morten Tvegaard, redaktionschef for politik i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

"Ambitionen med "Det Politiske Talkshow" er at lave et bredt program om politik for alle danskere, hvor vi prøver at blive klogere på forskellige politiske holdninger. Vi har et oprigtigt ønske om at forstå dansk politik og de visioner, der ligger bag, bedre, og derfor er programmet renset for skænderi og mudderkastning. Gæsterne må meget gerne være uenige, og holdningerne må gerne brydes, men det sker i en god tone, hvor man som seer gerne skal føle sig i godt selskab," siger Morten Tvegaard.

Johannes Langkilde fortsætter ifølge meddelelsen i "et vist omfang" som vært på TV-Avisen, men er udlånt til Det Politiske Talkshow resten af året. Hvorvidt programmet fortsætter efter nytår, hvor TV Avisen flytter sendetid til kl. 21, er ikke afklaret.

Mette Vibe Utzon fortsætter i DR som en del af redaktionen på P1 Orientering, som hun har været udlånt fra til DR2.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere