MediaWatch

CBS og Viacom går sammen til kæmpe på 30 milliarder dollar

De to amerikanske mediekæmper er tirsdag blevet enige om den længe rygtede fusion mellem de to, oplyser koncernerne i en meddelelse.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters / Ritzau Scanpix

De to amerikanske mediekæmper CBS og Viacom er tirsdag blevet enige om den længe rygtede fusion mellem de to.

Det oplyser koncernerne i en meddelelse.

Reelt er der tale om, at CBS køber Viacom ved at betale 0,5925 CBS-aktier for hver aktie i Viacom, og det prissætter Viacom til 11,7 mia. dollar, mens CBS har en markedsværdi tirsdag på knap 18,3 mia. dollar. Altså en samlet markedsværdi på cirka 30 mia. dollar.

Ledelsen venter, at sammenlægningen vil sikre årlige besparelser for 500 mio. dollar, og det nye selskab vil have en årlig omsætning på 28 mia. dollar.

Med aftalen vil de eksisterende aktionærer i CBS komme til at eje 61 pct. af det samlede selskab, mens Viacoms nuværende ejere vil sidde på resten.

Det er dog fortsat National Amusement, Redstone-familiens investeringsselskab, der vil kontrollere den nye mediekæmpe, for selskabet ejer godt 10 pct. i både CBS og Viacom via en særlig aktieklasse, som giver National Amusement mere end 50 pct. stemmevægt.

Netop Shari Redstone, datter af mediemogulen Sumner Redstone og topchef i National Amusement, vil blive ny bestyrelsesformand i det fortsættende CBS, mens Viacoms topchef, Bob Bakish, som ventet, vil blive den nye topchef.

Sidste år måtte CBS' mangeårige topchef, Les Moonves, træde tilbage efter en "Me too"-skandale, og det har været med til at bane vejen for fusionen. Moonves var imod en sammenlægning og havde tilmed søgt at forhindre den ved at stævne National Amusement i en sag om aktieklassernes stemmeret. En sag CBS og Moonves tabte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs