MediaWatch

Disney puljer tjenester i USA – og vil give Hulu liv uden for hjemlandet

Tre streamingtjenester, som Disney har kontrol over, vil blive samlet i én pakke i USA senere på året, når det længede ventede Disney+ går i luften.

Disneys topchef, Bob Iger. | Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Når Disneys nye streamingtjeneste Disney+ går i luften i USA 12. november, så vil abonnenterne kunne få ESPN+ og Hulu med i købet i en samlet pakke. Det skriver TBI Vision.

Planerne blev luftet af Disneys topchef, Bob Iger, på et konferencekald tirsdag, efter selskabet præsenterede kvartalsregnskab. Prisen for de tre tjenester bliver 12,99 dollars, svarende til 87 kr., om måneden.

Ved samme lejlighed fortalte Disney-direktøren, at selskabet har planer om, at Hulu, som Disney tidligere på året sikrede sig fuld kontrol med efter en årrække som minoritetsejer, skal have en tilstedeværelse uden for det amerikanske hjemmemarked. Bob Iger satte dog ingen konkrete ord på, hvordan eller hvornår det skal ske.

Han fortalte samtidig, at Disney+, når tjenesten går i luften og bredes ud til andre lande end USA, vil producere lokalt indhold – bl.a. for at imødekomme krav om, at en bestemt andel af streamingtjenesters indholdskatalog skal være lokalt. I EU bliver kvoten 30 pct. europæisk indhold.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs