MediaWatch

Disney puljer tjenester i USA – og vil give Hulu liv uden for hjemlandet

Tre streamingtjenester, som Disney har kontrol over, vil blive samlet i én pakke i USA senere på året, når det længede ventede Disney+ går i luften.

Disneys topchef, Bob Iger. | Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Når Disneys nye streamingtjeneste Disney+ går i luften i USA 12. november, så vil abonnenterne kunne få ESPN+ og Hulu med i købet i en samlet pakke. Det skriver TBI Vision.

Planerne blev luftet af Disneys topchef, Bob Iger, på et konferencekald tirsdag, efter selskabet præsenterede kvartalsregnskab. Prisen for de tre tjenester bliver 12,99 dollars, svarende til 87 kr., om måneden.

Ved samme lejlighed fortalte Disney-direktøren, at selskabet har planer om, at Hulu, som Disney tidligere på året sikrede sig fuld kontrol med efter en årrække som minoritetsejer, skal have en tilstedeværelse uden for det amerikanske hjemmemarked. Bob Iger satte dog ingen konkrete ord på, hvordan eller hvornår det skal ske.

Han fortalte samtidig, at Disney+, når tjenesten går i luften og bredes ud til andre lande end USA, vil producere lokalt indhold – bl.a. for at imødekomme krav om, at en bestemt andel af streamingtjenesters indholdskatalog skal være lokalt. I EU bliver kvoten 30 pct. europæisk indhold.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs