MediaWatch

Disney slår egen salgsrekord

Disney, der tidligere på året voksede med købet af dele af Fox, har slået rekorden for flest biografbilletindtægter for et produktionsselskab.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Knap otte måneder inde i 2019 har Disney slået rekorden for højeste indtægter fra salg af biografbilletter for et enkelt produktionsselskab. Det er sket med et samlet salg i år på 7,67 mia. dollars, svarende til 51,5 mia. kr., skriver DR med henvisning til bl.a. Variety.

Disney overgår demed sin egen rekord fra 2016, hvor selskabets film indbragte 7,61 mia. dollars. Flest penge har "Avengers: Endgame" tjent hjem med 2,79 mia. dollars, mens også "Captain Marvel" og "Aladdin" har sikret over 1 mia. dollars i billetindtægter.

"Disney er ved at placere sig som en frygtindgydende og altomspændende magt i filmverdenen. De sidder på stort set alle de største franchises og brands, som man forbinder med Hollywood-blockbusters – lige fra Marvel-universet til "Star Wars" og Pixar-universet og deres live-action remakes af Disney-klassikere," siger Jacob Ludvigsen, filmredaktør hos Soundvenue, til DR.

Disney har i årets løb vokset sig større. Det skete med opkøbet af store dele af 21st Century Fox, som faldt endeligt på plads i foråret. Ifølge Variety sidder Disney på 40 pct. af det amerikanske hjemmemarked.

Superheltefilm er den bedst sælgende nogensinde 

Disney lukker handel med medieimperiet Fox 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs