MediaWatch

Jørgen Leth tager til Touren trods brud med TV2

Den 82-årige cykelkommentator skal lave en videopodcast fra det franske etapeløb for en fransk bilfabrikant.

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Den mangeårige Tour de France-kommentator Jørgen Leth kommer også i år til at dække det franske cykelløb fra nærmeste hold.

For tre måneder siden kom det frem, at TV2 ikke ville sende ham til Frankrig. Men nu har den legendariske Tour-stemme fundet en anden, der vil sende ham sydpå for at følge etaperne - nemlig Citroën.

På et pressemøde mandag fortæller 82-årige Leth, at han dagligt skal sende en videopodcast med den franske bilfabrikant som sponsor.

"Jeg skal ned til det i år alligevel. Der har været forskellige interesserede, så jeg har skullet tage stilling til forskellige muligheder. Min søn Asger og jeg har valgt at gå med Citroën," siger Jørgen Leth.

"Vi skal ikke være på selve ruten, vi skal være i nærheden af den og fortælle om den," forklarer han.

I forbindelse med pressemødet på en café på Frederiksberg havde Jørgen Leth via sin Facebook-side inviteret alle, der havde lyst, til at komme og hilse på ham.

Det fik mange interesserede i alle aldre til at møde op.

Nyudklækkede studenter fik autografer og hilsener i studenterhuerne, og andre fik taget billeder med Leth - alt imens kommentator-legenden sad og nød et glas champagne.

Jørgen Leth har de seneste tre årtier været en velkendt stemme på de franske landeveje, hvor han har guidet flere generationer af seere på TV2 gennem rytternes strabadser i Touren.

I år ville TV2 dog holde Leth hjemme på redaktionen i Odense, men det ville manden med den karakteristiske stemme ikke finde sig i.

Allerede tirsdag sætter han kurs mod cykelløbet, der lørdag starter i Bruxelles i Belgien.

"Jeg skal fortælle mine nærmeste omgivelser, hvad jeg ser. Så vi skal sende en podcast hver dag. Smukke steder er det vigtige. Det er det, jeg går ind for."

"I store træk skal vi hænge ud i Sydfrankrig. Fortælle de nærmeste venner, hvad vi laver. Låne et slot. Og se, hvad vi kan lave med vores nærmeste venner dernede," siger Jørgen Leth.

"Jeg glæder mig til at opleve Tour de France fra en anden vinkel. Jeg kaster mig ud i en ny vinkel og skal fortælle med en ny vinkel dernede."

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs