MediaWatch

Vi ses ikke hos Clement: DR lægger programmer en masse i graven

Flere aktualitetsmagasiner, livsstilsprogrammer og et enkelt talkshow lader livet i forbindelse med besparelserne i DR, der netop har listet lukningerne op i et notat til bestyrelsen. Se dem her.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/PR/DR

26.000 timers radio og 22.500 timers flow-tv. Det er cirka, hvad DR vil have mindre fra 2020, når DR lukker tre flow-tv-kanaler og tre radiokanaler.

Tallene fremgår af et notat fra DR's bestyrelse. Her fremgår det videre, at de programmer, som enten er lukket eller vil lukke frem mod 2020 som følge af besparelserne i Danmarks Radio, samlet set bruges af 1,3 mio. mennesker. I det tal er dog ikke medregnet gengangere, som bruger flere af radio- og tv-programmerne.

Inden sommerferien sætter ind fra næste uge, har DR's ledelse gjort status over de programlukninger, der er besluttet. På tv-fronten rummer listen 20 programmer inden for aktualitet, sport og livsstil.

I forhold til aktualitetsdækningen er DR2 Dagen allerede lukket, og fra nytår forsvinder de korte tv-aviser før kl. 18 og 20 samt de daglige sportsnyheder. Det efterlader hovedudsendelserne TV Avisen kl. 18.30 og kl. 21, som bliver nyt sendetidspunkt fra nytår, samt Deadline på DR2 som trækdyr for den daglige nyhedsdækning på tv.

Derudover lukker aktualitetsmagasiner som "Gejst", der blev søsat sidste år, "Langt fra Borgen", der for nylig sendte sidste omgang, og "Sundhedsmagasinet".

Færre temalørdage

På DR2 bliver der også skruet ned for antallet af temalørdage, uden at det fremgår hvor mange, og Clement Kjersgaards talkshow "Vi ses hos Clement" vender ikke tilbage.

Livsstilsprogrammerne på DR1 bliver der ligeledes færre af – også i kraft af, at TV Avisen flyttes en halv time frem fra 21.30 til kl. 21. Det betyder bl.a. favel til "Skattejægerne", "Guld i købstæderne" og "Spis og Spar".

Besparelsen i DR, som blev præsenteret i efteråret 2018, beløber sig til årligt 420 mio. kr., når de er fuldt indfaset i 2021. Herefter skal der spares yderligere i 2022 og 2023, hvis DR skal leve op til den økonomiske ramme, som den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti blev enige om for et år siden.

Maria Rørbye Rønn, DR's generaldirektør, har tidligere nævnt 250 mio. kr. som et beløb, der skal findes yderligere til den tid.

"Også fase 2 vil betyde lukning af op til flere kanaler og massive indholdsbesparelser på både radio og tv," siger hun til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs