MediaWatch

Copydan: HBO og Netflix skal give mindst fem procent før det batter

Hvis ikke streamingtjenester som HBO og Netflix bidrager til dansk indhold med mindst 5 pct. af den lokale omsætning, risikerer tv-markedet at opleve samme udhuling som dagbladene på annoncemarkedet, mener Copydan efter melding i ny regeringsaftale.

Foto: Jeppe Willum Kejser

Det tegner positivt, at der i regeringsaftalen lægges op til, at streamingtjenester som Netflix og HBO skal bidrage mere til danskproduceret indhold. Det mener Jacob Graff Hedebrink, adm. direktør i rettighedsorganisationen Copydan, der er en paraplyorganisation for syv rettighedsforeninger, der varetager rettighedsforvaltning for indholdsproducenter herunder tv-producenterne

I sidste års medieforlig blev streamingtjenesterne pålagt at investere 2 pct. af deres omsætning i dansk indhold, hvilket ifølge Jacob Hedebrink var "formålsløst". Hvis politikerne vil sikre dansk indholdsproduktion i fremtiden, skal tjenester som HBO og Netflix afkræves en langt større del af omsætningen, mener han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs