MediaWatch

Deadline har løftet andelen af kvindelige kilder til knap 40 procent

Samfundet er ikke sat ligeligt sammen, og derfor er det vanskeligt at løfte andelen af kvindelige kilder yderligere, mener redaktionschef på Deadline.

Foto: DR/Agnete Schlichtkrull

I 2017 løftede Deadline på DR2 andelen af kvindelige kilder fra 25 til 38 pct på et halvt år. I dag er andelen oppe på 39,3 pct., lyder det fra Deadlines redaktionschef Heidi Robrdrup ifølge Journalisten.

Det store løft i 2017 skyldtes nogle konkrete tiltag og en målsætning om at have 35 pct. kvindelige kilder i studiet. Selvom arbejdet er fortsat siden da, er tempoet i væksten stagneret.

"En af årsagerne til, at vi ikke ligger højere end 39,3 pct., er, at samfundet ikke er sat ligeligt sammen," sagde Heidi Robdrup ifølge Journalisten til et debatarrangement i Dansk Journalistforbunds telt på Folkemødet lørdag.

Heidi Robdrup forklarede i 2017 til Journalisten, at redaktionen ville løfte antallet af kvindelige kilder ved at indføre en regel om, at der skulle være mindst et kvindenavn på blokken, når der blev diskuteret mulige kilder til aftenens program.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs