TV 2 Vejret kigger på praksis efter at have bragt uægte seerfotos

De vejrbilleder fra seerne, som TV 2 Vejret bruger i den daglige dækning, har i et par tilfælde vist sig at være nogle, der er plukket på nettet.
Foto: Screenshot/(TV 2
Foto: Screenshot/(TV 2

De seerfotos af dagens vejr, som TV 2 Vejret bringer i forbindelse med den daglige dækning, er ikke altid, hvad de giver sig ud for at være, skriver TV 2 Lorry og Journalisten.

Onsdag brugte TV 2 Vejret et foto indsendt af en seer, der forestillede en regnbue, der svinger sig op over en græsgrøn mark. Billedet viste sig imidlertid at være fra en fotobank på nettet og indsendt for sjov.

Lone Seir, der er vejrvært på TV 2 Vejret kalder det ærgerligt over for TV 2 Lorry og fortæller, at hun en gang tidligere haft en tilsvarende oplevelse - med et billede fra en IKEA-reklame, der blev sendt ind og fik skærmtid, inden joken blev fanget.

Chef for TV 2 Vejret, Peter Tanev, siger til Journalisten, at seerbillederne i nogle tilfælde bliver verificeret, inden de bliver bragt, men at man nu vil se på praksis.

"I de tilfælde, hvor vi efterspørger billeder af den første sne eller de første bøgetræer, der springer ud om foråret, og der dermed er tale om, at billeder har en nyhedstyngde, er det klart, at vi gør meget ud af at få verificeret ægtheden af billedet. Dette tilfælde vedrørende Viby Sjælland er harmløst, men det er alligevel en træls situation, som gør, at vi må overveje at lave ekstra tjek af de indsendte billeder," skriver Peter Tanev til Journalisten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også