MediaWatch

TDC er i mål med juridisk opsplitning af selskabet

Den juridiske opsplitning af TDC i to dele er nu gemmenført, og to forretningsenheder er formelt skilt ad.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

TDC har gennem nogen tid taget tilløb til at splitte selskabet op i to dele, og den formelle, juridiske opsplitning er nu gemmenført. Det oplyser TDC i en pressemeddelelse.

Det ene af de to selskaber i TDC-koncernen hedder Nuuday og rummer de kundevendte aktiviteter. De tæller bl.a. Yousee, Telmore, Blockbuster og Hiper. Det andet selskab hedder Netco og skal drive og udvikle TDC's netværk.

"Med den juridiske separation, vi nu har gennemført, sætter TDC Group Nuuday og TDC Netco fri til at fokusere på deres respektive markeder og på at forløse deres unikke potentialer som selvstændige selskaber," siger Allison Kirkby, adm. direktør for TDC, i meddelelsen.

De to forretningsenheder er selvstændige selskaber, som begge er ejet fuldt og helt af TDC.

TDC er ejet af de tre danske pensionsselskaber PFA, PKA og ATP og den australske kapitalfond Macquarie.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs