MediaWatch

David Trads kommer ikke i Folketinget

Journalist og politisk kommentator David Trads (S) fik 2779 personlige stemmer. Det rækker ikke til en plads i Folketinget.

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Socialdemokratiske David Trads har ikke fået nok personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds til at blive valgt ind i Folketinget.

Det oplyser han på sin Twitter-profil.

"Stemmerne er talt op i hele Nordsjælland - og jeg blev ikke valgt. Det er jeg selvsagt ked af," skriver han.

David Trads fik 2779 personlige stemmer, og det var altså ikke nok til en plads i Folketinget.

Trads må se sig overhalet af partifællerne Maria Gudme, Henrik Møller, Rasmus Stoklund og Nick Hækkerup. Hækkerup blev partiets topscorer i kredsen med 11.016 personlige stemmer. Det svarer til tredjeflest.

David Trads har gennem årene markeret sig som en skarp debattør, og han har blandt andet kritiseret Socialdemokratiets samarbejde med Dansk Folkeparti.

Han forsøgte tilbage i 2004 at blive folketingskandidat for Socialdemokratiet i Skanderborg, men tabte til den senere miljøminister Kirsten Brosbøl.

Den tidligere chefredaktør og USA-korrespondent begyndte sin journalistiske karriere på Jyllands-Posten, men har siden haft ledende stillinger hos DR, Information, og Metroexpress, inden han blev chefredaktør for den nu hedengangne Nyhedsavisen. Han har siden USA-korrespondent i en årrække for Berlingske.

Senest har han arbejdet som debatskribent for Politiken. Han har også skrevet flere bøger, blandt andet "Danskerne først - en historie om Dansk Folkeparti".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere