MediaWatch

Så meget skærmtid har partilederne fået i valgkampen

Lars Løkke Rasmussen har omtrent 40 pct. mere skærmtid end Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er den partileder, som oftest er tonet frem på tv-skærmene, siden at han udskrev valg 7. maj. Det viser en opgørelse fra Syddansk Universitet.

Opgørelsen tæller den samlede tid på skærmen - lige fra partilederrunder på DR1, interviews i TV 2-nyhederne og til de mere bløde formater som "Aftenshowet" på DR1 eller "Go' morgen Danmark" på TV 2. 

Her følger et overblik over, hvor mange timers skærmtid de 13 partiledere har fået i valgkampen. Dataindsamlingen og analysen er foretaget af de journalistiske lektorer Filip Wallberg og Lars Damgaard Nielsen fra Mediernes Forsknings- og Innovationscenter på Syddansk Universitet. Ifølge dem blev den markante forskel på eksponeringen af Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen allerede grundlagt i valgkampens første dage, hvor Mette Frederiksen lå syg.

Tallene er bygget på analyse af 2724 timers fjernsyn på DR, DR2, TV 2 og TV 2 News mellem 7. maj og 4. juni.

 

Kortlægning: Løkke fik mest skærmtid i valgkampens første halvleg

Lars Løkke var med afstand den mest omtalte partileder i valgkampen 

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs