MediaWatch

Så meget skærmtid har partilederne fået i valgkampen

Lars Løkke Rasmussen har omtrent 40 pct. mere skærmtid end Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er den partileder, som oftest er tonet frem på tv-skærmene, siden at han udskrev valg 7. maj. Det viser en opgørelse fra Syddansk Universitet.

Opgørelsen tæller den samlede tid på skærmen - lige fra partilederrunder på DR1, interviews i TV 2-nyhederne og til de mere bløde formater som "Aftenshowet" på DR1 eller "Go' morgen Danmark" på TV 2. 

Her følger et overblik over, hvor mange timers skærmtid de 13 partiledere har fået i valgkampen. Dataindsamlingen og analysen er foretaget af de journalistiske lektorer Filip Wallberg og Lars Damgaard Nielsen fra Mediernes Forsknings- og Innovationscenter på Syddansk Universitet. Ifølge dem blev den markante forskel på eksponeringen af Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen allerede grundlagt i valgkampens første dage, hvor Mette Frederiksen lå syg.

Tallene er bygget på analyse af 2724 timers fjernsyn på DR, DR2, TV 2 og TV 2 News mellem 7. maj og 4. juni.

 

Kortlægning: Løkke fik mest skærmtid i valgkampens første halvleg

Lars Løkke var med afstand den mest omtalte partileder i valgkampen 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs