MediaWatch

Filminstituttet giver støtte til kunstbiografer

For at styrke bredden i filmudbuddet i danske biografer har Det Danske Filminstitut postet penge i 11 biografer rundt om i landet.

Foto: PR/Det Danske Filminstitut

11 biografer i Danmark, som beskæftiger sig med at vise kunstneriske film, er blevet begavet med i alt 2,15 mio. kr. af Det Danske Filminstitut (DFI). Det oplyser instituttet på sin hjemmeside.

Formålet med støtten er at have et varieret udbud af film i biografer rundt om i landet. Af de 11 biografer er seks placeret på Sjælland, fire i Jylland og en enkelt på Fyn.

"Det er en stor styrke for kulturudbuddet i Danmark, at der er biografer, som er dedikerede til arthouse-repertoiret, der ofte har det svært i de regulære biografer. Samtidig vidner opblomstringen i antallet af kunstbiografer om, at interessen for filmene er markant til stede over hele landet," siger Flemming Kaspersen, redaktør hos DFI, til instituttets hjemmeside.

Støttebeløbet til de 11 biografer ligger mellem 25.000 og 375.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs