Filminstituttet giver støtte til kunstbiografer

For at styrke bredden i filmudbuddet i danske biografer har Det Danske Filminstitut postet penge i 11 biografer rundt om i landet.
Foto: PR/Det Danske Filminstitut
Foto: PR/Det Danske Filminstitut

11 biografer i Danmark, som beskæftiger sig med at vise kunstneriske film, er blevet begavet med i alt 2,15 mio. kr. af Det Danske Filminstitut (DFI). Det oplyser instituttet på sin hjemmeside.

Formålet med støtten er at have et varieret udbud af film i biografer rundt om i landet. Af de 11 biografer er seks placeret på Sjælland, fire i Jylland og en enkelt på Fyn.

"Det er en stor styrke for kulturudbuddet i Danmark, at der er biografer, som er dedikerede til arthouse-repertoiret, der ofte har det svært i de regulære biografer. Samtidig vidner opblomstringen i antallet af kunstbiografer om, at interessen for filmene er markant til stede over hele landet," siger Flemming Kaspersen, redaktør hos DFI, til instituttets hjemmeside.

Støttebeløbet til de 11 biografer ligger mellem 25.000 og 375.000 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter