MediaWatch

Filminstituttet giver støtte til kunstbiografer

For at styrke bredden i filmudbuddet i danske biografer har Det Danske Filminstitut postet penge i 11 biografer rundt om i landet.

Foto: PR/Det Danske Filminstitut

11 biografer i Danmark, som beskæftiger sig med at vise kunstneriske film, er blevet begavet med i alt 2,15 mio. kr. af Det Danske Filminstitut (DFI). Det oplyser instituttet på sin hjemmeside.

Formålet med støtten er at have et varieret udbud af film i biografer rundt om i landet. Af de 11 biografer er seks placeret på Sjælland, fire i Jylland og en enkelt på Fyn.

"Det er en stor styrke for kulturudbuddet i Danmark, at der er biografer, som er dedikerede til arthouse-repertoiret, der ofte har det svært i de regulære biografer. Samtidig vidner opblomstringen i antallet af kunstbiografer om, at interessen for filmene er markant til stede over hele landet," siger Flemming Kaspersen, redaktør hos DFI, til instituttets hjemmeside.

Støttebeløbet til de 11 biografer ligger mellem 25.000 og 375.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs