MediaWatch

Filmværkstedet rykker tættere på redning

Københavns Kultur- og Fritidsudvalg har besluttet at sætte gang i arbejdet med at finde det millionbeløb, der kan sikre driften af det lukningstruede Filmværksted.

Filmværkstedet i København rykker længere fra en lukning, efter Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har besluttet at få konkrete muligheder på bordet for finansieringen af driftstilskuddet. Det skriver Kulturmonitor.

Som en udløber af filmaftalen fra sidste år mangler Filmværkstedet tilsagn fra kommunen om en medfinansiering på 1,2 mio .kr. årligt for at kunne bevare sit statstilskud. Det er det millionbeløb, Københavns Kommune nu vil prøve at finde.

"Jeg er fortrøstningsfuld. Et samlet Kultur- og Fritidsudvalg har besluttet at sætte forvaltningen i gang med at undersøge forskellige mulige løsninger, som kan indgå i kommunens kommende budgetforhandlinger. Da der vil være tale om en ny permanent finansiering for kommunen, er det vigtigt, at der bliver brugt tid på at undersøge alle muligheder, men der er absolut stemning for at hjælpe Filmværkstedet," siger Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) til Kulturmonitor.

Filmværkstedets direktør Prami Larsen er tilfreds med meldingen, men samtidig skeptisk over for en løsning, hvor kommunen yder støtten i form af husleje, da det er usikkert, om kulturministeriet vil godkende det som kommunal medfinansiering.

Socialdemokratiet i København vil arbejde for at holde Filmværkstedet i live

Næstformand for danske filminstruktører: Lukning af Filmværkstedet er idiotisk 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs