MediaWatch

TV 2 beklager fejl i statsministerduel: Spørger blev ikke varedeklareret

"Vi skulle have fortalt, hvem hun var". Sådan lyder det fra TV 2 efter statsministerdebat, hvor kommunikationschef blev præsenteret som almindelig borger.

Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix

Det var en klar fejl, at en spørger ved TV 2's statsministerdebat søndag aften ikke blev varedeklareret som kommunikationschef for en interesseorganisation.

Sådan lyder det fra redaktionschef ved TV 2 Nyhederne Svend Rasmussen ifølge BT.

I løbet af debatten fik kommunikationschef i Friskoleforeningen Maren Skotte ordet og stillede et spørgsmål om privat- og friskoler. Men seerne fik ikke at vide, at hun arbejdede for friskolerne, og det beklager TV 2.

"Vi skulle have fortalt, hvem hun var. Vi havde gjort meget for at holde interesserorganisationer ude, og det lykkedes os sådan set. Men det er meget svært at sikre sig, hvis folk ikke selv fortæller, at de har særinteresseer," siger han til BT.

Maren Skotte fortæller selv til B.T., at der var tale om en ren forglemmelse, og at det ikke var hendes hensigt at skjule, at hun arbejdede professionelt for friskolerne.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs