MediaWatch

Populært britisk tv-program lukker efter gæsts dødsfald

En gæst blev 9. maj fundet død efter at have deltaget i "The Jeremy Kyle Show". Onsdag er programmet lukket.

Det britiske tv-program "The Jeremy Kyle Show" er blevet lukket, efter at en gæst tidligere på måneden døde kort efter at have deltaget i programmet. Det oplyser ITV, der står bag programmet, onsdag.

Programmet blev mandag suspenderet på ubestemt tid. Årsagen var, at den 63-årige Steve Dymond blev fundet død den 9. maj, en uge efter at han havde været med i programmet.

""The Jeremy Kyle Show" har haft et loyalt publikum og er blevet lavet af et dedikeret produktionshold i 14 år. Men nu er det rigtige tidspunkt for showet til at stoppe," siger ITV-chef Carolyn McCall i en udtalelse ifølge Sky News.

"The Jeremy Kyle Show" blev første gang sendt i 2005. I programmet konfronterer gæster hinanden - ofte i ophedede skænderier - med detaljer fra deres privatliv. Tit bliver der også brugt løgnedetektor og DNA-prøver til at afsløre eksempelvis utroskab og et barns biologiske far.

I 2007 blev en mand dømt for overfald, efter at der udbrød slåskamp under optagelserne til programmet. Ifølge Sky News var 63-årige Steve Dymond gennem en løgnedetektortest.

Her skulle han overbevise sin forlovede om, at han ikke havde været hende utro. Han fik dog at vide, at han havde dumpet testen. Afsnittet med Steve Dymond er ikke - og bliver ikke - sendt.

Af de tv-programmer, der bliver vist i tv i løbet af dagtimerne, har "The Jeremy Kyle Show" har været et af ITV's mest populære.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs