MediaWatch

Dansk Folkeparti vil tage fordeling af filmpenge fra EU

EU støtter dansk film med et tocifret millionbeløb årligt, men ifølge Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentet bør fordelingen af filmstøtte være et nationalt anliggende.

Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentet, Peter Kofod (tv), mener, at fordeling af filmstøtte skal være et nationalt anliggende | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dansk film får årligt mellem 35 og 40 mio. kr. i støtte fra EU, men det bør ifølge Dansk Folkeparti være op til medlemslandene selv at fordele pengene til film og tv. Det skriver DR.

"Pengene til dansk film skal komme fra den danske statskasse, og jeg synes, det ville være bedre, hvis det i høj grad var politikere, der er tæt på borgerne i Danmark, der træffer beslutninger sammen med fagfolk om, hvordan man får mest kultur og film for pengene," siger Peter Kofod, Dansk Folkeparts spidskandidat ved europaparlamentsvalget, til DR.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs