MediaWatch

Socialdemokratiet i København vil arbejde for at holde Filmværkstedet i live

Filmværkstedet i København er lukningstruet fra nytår, hvis ikke kommunen støtter med et millionbeløb. Det vil Socialdemokratiet nu arbejde for, skriver filmmagasinet Ekko.

"Noget af det mest idiotiske, vi nogensinde har hørt". Sådan kaldte foreningen Danske Filminstruktører for nylig udsigten til, at Filmværkstedet i København er lukningstruet fra nytår, hvis ikke Københavns Kommune finder 1,2 mio. kr. at støtte driften med. Filmværkstedet ansøgte om pengene i februar, og nu vil socialdemokraterne på Københavns Rådhus lægge sig i selen for at finde dem, skriver filmmagasinet Ekko.

"Vi vil gerne synliggøre, hvad de politiske beslutninger har af konsekvenser – både over for regeringen, men også over for borgerne. Men jeg er ked af, at Filmværkstedet ender i det her politiske slagsmål. De brænder for film og for at udvikle unge mennesker til at lave film, men er pludselig havnet midt i kampen mellem staten og kommunerne. Jeg vil arbejde for, at der bliver fundet en løsning," siger socialdemokraten Jonas Bjørn Jensen, der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, til Ekko.

Hullet i finansieringen er en udløber af filmaftalen fra sidste år, der gør et kommunalt bidrag på 1,2 mio. kr. årligt til et krav for at udløse den statslige støtte på fem mio. kr. Københavns Kommune indleder budgetforhandlingerne efter sommerferien, men allerede på torsdag, d. 16. maj, er Filmværkstedets ansøgning på dagsordenen i Kultur- og Fritidsudvalget, skriver Ekko.

Relaterede