MediaWatch

Zentropa retter blikket mod tv-fiktion og henter producer fra Apple Tree

Zentropa kaster flere kræfter i tv-fiktion og ansætter producer med fortid i DR Drama og senest produktionsselskabet Apple Tree Production.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen/Arkiv

Der skal sparkes mere til produktionen af tv-drama og fiktionsserier hos filmsselskabet Zentropa. Til det formål har selskabet været på rov hos Apple Tree Production og rekrutteret producer Karoline Leth, der 1. maj rykkede til Zentropa. Det fremgår af en pressemedelelse.

"Zentropa har gennem årene med mellemrum produceret serier, blandt andet "Riget", "Blekingegade", "Klovn", "Der kommer en dag" og senest "Håbet", men har historisk haft sit primære fokus på spillefilm til det danske og internationale marked. Med den enorme efterspørgsel efter serier fra både danske og udenlandske tv-stationer og streamingtjenester er det nu blevet tid til at overføre det stærke Zentropa-brand til mere seriefiktion," skriver Zentropa i meddelelsen.

Karoline Leth skal hos Zentropa arbejde i et trekløver sammen med producerne Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth, der skal være med til at "styrke Zentropas position ind i fremtidens fiktionsudbud".

Karoline Leth har tidligere været en del af Zentropa fra 2004-2006, inden hun blev direktør og producer hos SF Studios Productions i Danmark. Her var hun frem til 2013, hvor hun blev hentet til DR Drama og var med, indtil hun sammen med daværende dramachef Piv Bernth og en række andre DR-producenter etablerede produktionsselskabet Apple Tree Productions.

Hun har igennem karrieren haft fingrene i en lang række tv-serier, bl.a. "Rita" og "Norskov" til TV 2 samt "Arvingerne" og senest "Liberty" på DR1.

Zentropa er ejet 50 pct. af Egmont gennem Nordisk Film. De resterende aktier deler filminstruktøren Kristian Levring, der har 25 pct., med stiffterne Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs