MediaWatch

Ny filmpulje skal sikre nuancerede fortællinger om Grønland og Færøerne

En ny filmpulje på 10 mio. kr., skal igennem dokumentarfilm skal styrke fællesskabet mellem Grønland, Færøerne og Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Ernst Van Norde

Med en bevilling på otte mio. kr. på finansloven og yderligere to mio. kr. fra overskydende licensmidler er der søsat en ny filmpulje, Norddok. Det oplyser Det Danske Filminstitut ifølge Kulturmonitor.

Idéen med Norddok er ifølge seniorkonsulent hos Det Danske Filminstitut, Palle Dam Leegaard, at skabe nye og mere nuancerede fortællinger om Grønland og Færøerne.

"Ved at give de grønlandske og færøske filmskabere mulighed for at søge nogle penge til at lave film, hvor vinklen kommer fra dem, kan vi blive klogere på hinanden. Det er vores udgangspunkt; at få andre vinkler og fortællinger end tidligere," siger han til Kulturmonitor.

En faglig redaktion bestående af to medlemmer fra Grønland, to fra Færøerne og ét fra Danmark skal tage stilling til de indkomne ansøgninger. Redaktionen er endnu ikke sammensat. Det Danske Filminstitut administrerer puljen og bistår redaktionen med faglige medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs