MediaWatch

Kommune forlænger støtte til regional filmpulje

Nordjysk kommune har besluttet at lægge flere penge i den Vestdanske Filmpulje, der er en af de to regionale filmpuljer, der får flere penge at gøre godt med som en del af medieaftalen.

Den Vestdanske Filmpulje får tilsagn fra Hjørring Kommune om flere penge. Det skriver Nordjyske.

På et møde i økonomiudvalget blev det vedtaget at forlænge medlemskabet fra 2020, der koster kommunen 130.000 kr. årligt - svarende til to kroner per borger.

Ifølge en evaluering af medlemsskabet, så er den PR-mæssige værdi på seks kroner for hver støttekrone, og det har været et hovedargument bag forlængelsen af aftalen.

"Det er lykkedes Aalborg at ændre status fra tung erhvervsby til kulturby. Det gør vi også, men i mindre omfang, og derfor giver det god mening at støtte filmpuljen for at gøre PR for Hjørring Kommune og trække erhverv og borgere til," siger borgmester Arne Boelt (S).

Den Vestdanske Filmpulje har eksisteret siden 2002 og er en af to regionale filmfonde i landet. I perioden har der været syv film- og tv-produktioner, som er blevet helt eller delvist optaget i Hjørring Kommune. De har alle været produktioner til TV 2, bl.a. julekalenderen på Børglum Kloster.

Sidste år blev partierne på Christiansborg enige om at øge den regionale filmstøtte til Filmfyn og den Vestdanske Filmpulje, der samlet får 35 mio. ekstra årligt. De kan se frem til at få 23,7 mio. kr. årligt hver især.

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs