MediaWatch

Netflix ændrer på måden nye tv-produktioner finansieres

Netflix betaler drypvist producenter for det indhold, de leverer til streamingtjenesten, og det betyder ifølge Financial Times, at producenterne er blevet afhængige af mere langfristede banklån.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Christophe Ena

Fremfor at lægge betalingen for nyt tv-indhold på én gang er streamingtjenester som Netflix ved at ændre på måden, tv-produktioner finansieres. Det skriver Financial Times.

Netflix betaler ifølge avisens kilder i højere grad drypvist og over længere perioder. Ifølge Financial Times' oplysninger vil Netflix over de næste fem år løbende udbetale 19,3 milliard dollars eller ca. 130 mia. kr. for nye serier og rettigheder til tv, der allerede er produceret.

Den nye betalingsmodel betyder ifølge avisen, at producenterne bliver nødt til at overtale bankerne til at give dem mere langfristede og mere risikable lån, så de selv kan betale for produktionen, indtil Netflix hoster op med det fulde beløb.

Neil Begley, næstformand i kreditvurderingsselskabet Moodys, siger til Financial Times, at Netflix tyr til den nye betalingsmodel for at undgå at tilføje ekstra gæld til sin egen balance:

"En måde at gøre det på er ved at sige: "Vi skal nok betale dig, men vi vil gerne have dig til at finansiere produktionen, indtil den er færdig."

Netflix vil låne flere milliarder til nyt indhold 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs