MediaWatch

Ny rekord: 17,4 millioner så Game of Thrones-premiere

Endnu engang løber den populære serie Game of Thrones med seerrekorden på streamingtjenesten HBO.

HBO står bag bl.a. "Game of Thrones", som har danske Nikolaj Coster-Waldau på rollelisten. | Foto: /ritzau/AP/Macall B. Polay

Ifølge nyhedsbureauet Reuters streamede 17,4 mio. amerikanere afsnittet, der blev lagt ud på HBO's hjemmeside natten til mandag dansk tid.

Seerantallet slår HBO's tidligere rekord på 16,9 mio. seere, der blev sat under finaleafsnittet af sæson syv i serien for to år siden.

I en pressemeddelelse har HBO også skrevet, at premiereafsnittet var det afsnit, der er blevet tweetet mest om nogensinde.

Fem millioner tweets og 11 mio. mentions - Twitters måde at "tagge" - blev skrevet i timerne omkring offentliggørelsen af afsnittet. 

Det øjeblik, hvor der blev tweetet mest, var, da den populære figur Jon Snow - spillet af Kit Harrington - fik at vide, at han var arving til tronen og nevø til sin elsker Daenerys Targaryen - spillet af Emilia Clarke.

Derudover var der kun "Game of Thrones"-relaterede emner at finde på den globale top-10-liste over, hvad der var populært søndag aften amerikansk tid.

Sæson syv havde i gennemsnit 32,8 mio. seere per afsnit. Her skal det noteres, at det er over længere tid.

HBO forventer, at sæson otte slår det seerantal betragteligt.

"Game of Thrones" kan ses i over 150 lande, men HBO kan ikke estimere, hvor mange der har set afsnittene på verdensplan.

Den største seersucces i USA er NFL's Super Bowl, hvor mere end 100 mio. amerikanere ser med. 

Finalen i "Game of Thrones" bliver sendt 19. maj.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs