MediaWatch

TV 2's Tour-dækning bliver uden Jørgen Leth

Forskellige ønsker til Jørgen Leths rolle under Tour de France betyder, at han ikke bliver en del af tv-selskabets dækning af cykelløbet i år.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Jørgen Leth, der i årevis har været kommentator på TV 2's dækning af cykelløbet Tour de France, lægger ikke stemme til lyd- og kommentarsporet under dette års løb. Det oplyser tv-selskabet i en pressemeddelelse.

TV 2's sportschef, Frederik Lauesen, udtaler, at TV 2 gerne ville have fortsat samarbejdet med Jørgen Leth, men parterne kunne ikke blive enige om, hvilken rolle han skulle indtage i TV 2's dækning.

"Vi har hvert år både folk på farten med feltet i Frankrig og et værtshold i vores centrale studie på Kvægtorvet i Odense, og i år har vi ønsket at have Jørgen Leth i studiet herhjemme sammen med Thomas Kristensen og Henrik Jul. Jørgen foretrækker i stedet at være i Frankrig. Vi har med andre ord haft forskellige forventninger til samarbejdet i år, og det er rigtigt ærgerligt, at vi ikke har kunnet finde fælles fodslag," siger Frederik Lauesen i meddelelsen.

Også Jørgen Leth ser med beklagelse på, at han ikke bliver en del af TV 2's Tour de France-dækning.

"Det er med stor ærgrelse, at jeg ikke er med på TV 2's Tour-hold igen. Vi har haft et langt og glædeligt samarbejde, der gennem årene har ført til mange magiske stunder i verdens bedste cykelløb. For mig er selve essensen af mit arbejde som Tour de France-kommentator at være i Frankrig, der hvor det sker, og jeg så frem til at være med igen i år og langt ud i fremtiden. En vision jeg indtil for nylig delte med TV 2," udtaler han.

TV 2's kommentatorhold til det tre uger lange etapeløb vil bestå af Dennis Ritter, Rolf Sørensen, Rasmus Staghøj, Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard. Løbet begynder 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs