MediaWatch

Viacom og CBS fusion igen på tale

En sammenlægning af de to amerikanske mediegiganter CBS og Viacom er igen blevet aktuel.

/ritzau/AP/Mark Lennihan
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Efter Viacom mandag passerede en vigtig forretningsmæssig hurdle med en ny samarbejdsaftale med AT&T, er en sammenlægning af Viacom og CBS igen på tale.

Det skriver New York Post tirsdag.

Mandag blev Viacom enig med AT&T om en forlængelse af deres samarbejde, hvilket betyder, at Viacoms tv-kanaler bliver i AT&T's kabeludbud til dets 24,5 mio. kunder, og at sort skærm ikke erstatter Nickelodeon, Comedy Central eller MTV.

Med aftalen til en værdi af 1 mia. dollar, ifølge avisen, på plads, er en stor usikkerhed omkring Viacom forretning fjernet, og banen er derfor klar.

New York Post skriver med henvisning til en unavngiven kilde, at aftalen har "ryddet vejen for, at de uafhængige direktører i CBS kan fortælle resten af bestyrelsen, at de er klar til at gøre endnu et forsøg på et bryllup med Viacom".

Derfor ventes det, at CBS' bestyrelse inden for få uger vil henvende sig til Viacoms. En fusion ventes at ske ved et aktiebytte, men det ventes også, at Viacom skal betale en præmie for CBS-aktierne, da Viacoms kurs før tirsdag var faldet med 15 pct. de seneste 12 måneder, mens CBS' blot er faldet 11 pct.

Det er formentlig også blevet lettere at finde ud af, hvem der skal sidde i chefstolen. Bob Bakish, som er topchef i Viacom, er favorit, da CBS' mangeårige topchef, den førhen så magtfulde Les Moonves, sidste år måtte træde tilbage i forbindelse med anklager om seksuelle krænkelser. Den midlertidige topchef i CBS, Joe Ianniello, er dog ikke ude af billedet.

Både CBS og Viacom er kontrolleret af National Amusement via en særlig aktieklasse med særlig stemmeret, og topchef i National Amusement, Shari Redstone, har længe arbejdet for en sammenlægning af de to virksomheder.

Et flertal i CBS' bestyrelse og Les Moonves kæmpede dog indædt imod og forsøgte tilmed at udvande National Amusements kontrol, men tabte dog det slagsmål i en retssag sidste år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere