MediaWatch

Danskere anholdt i aktion mod europæiske tv-pirater

Spansk politi har optrevlet et gigantisk europæisk netværk at tv-pirater med hjælp fra dansk politi.

Foto: Ritzau Scanpix/Morten Flarup

To danskere er blandt de anholdte i den hidtil største europæiske sag mod tv-pirater. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Sagen er efterforsket af spansk politi med hjælp fra efterforskere i Storbritannien, Danmark og politisamarbejdet Europol. Foruden de to danskere er tre spaniere blevet anholdt.

Den omfattende sag startede i 2015. Her meldte rettighedshaverne til Englands Premier League fodboldkampe en hjemmeside i Malaga til politiet. Hjemmesiden udbød tv-pakker uden at have rettighederne til dem, skriver The Telegraph.

Hjemmesiden i Malaga skulle dog vise sig kun at været toppen af isbjerget. 

Det spanske politi fandt 20 hjemmesider, der førte kunderne til ti forskellige tv-pakker på nettet. Tv-pakkerne var rettet specifikt mod kunder i forskellige lande.

Kunderne betalte til et firma i Gibraltar. Bag det gemte der sig ifølge The Telegraph et netværk af selskaber. Der var også en kriminel organisation med afdelinger i Spanien, Danmark, Storbritannien, Letland, Holland og Cypern.

Ifølge den britiske avis brugte de mistænkte 11 store datacentre til at stjæle og transmittere fra 800 tv-kanaler. De tilbød også adgang til store mængder musik og film samt radiostationer til deres abonnenter i 30 lande.

"De mistænktes strategi var at bruge et stort antal servere og udskifte dem med mellemrum for på den måde gradvist at skabe et net af hjemmesider, der tilsyneladende drejede sig om andre ting," siger en kilde i det spanske politi til The Telegraph.

"På den måde håbede de at undgå at blive opdaget, så de kunne fortsætte med at tjene penge på deres kriminalitet."

Ifølge politiet har de mistænkte tjent mindst otte millioner euro på tyveriet, skriver The Telegraph. Det svarer til omkring 60 mio. kr.

Pengene har de brugt på at leve det søde liv på Costa del Sol. De tre, der blev anholdt i Malaga, boede i luksuriøse huse. Politiet oplyser til The Telegraph, at man har beslaglagt 12 luksusbiler i forbindelse med sagen.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs